Petra Haartsen

Na 17 jaar dienstverband, de laatste 7 jaar als partner, ben ik nu al weer 10 jaar netwerkpartner van Twynstra Gudde Adviseurs en Managers. Dit betekent dat wij samen kennis ontwikkelen en opdrachten uitvoeren waar dat tot meerwaarde leidt.

 

Ik houd mij als veranderkundige al jaren bezig met het sturing geven aan complexe verandertrajecten, zowel de kennisontwikkeling & verspreiding alsmede het mee steunen in langdurige verandertrajecten in de praktijk.Ik werk sinds 2008 als zelfstandige. Ik was daarvoor met veel plezier partner bij Twynstra Gudde binnen de vakgroep organisatieontwikkeling. Ik ben getrouwd met Robert en heb 3 prachtige kinderen, Rick, Sanne en Wout.

Opleiding & loopbaan:

 

 

 

 

Ik ben opgeleid als technisch bedrijfskundige aan de Universiteit Twente (1992). In het begin van mijn loopbaan heb ik veel gewerkt in het project- en kwaliteitsmanagement alsmede in grote gaming opdrachten. Ik leidde vervolgens in TG een adviesgroep in de Water en Energiesector waar eind jaren ‘90 vele grote veranderingen speelden. Ik deed hierin zowel advies- als interim werk. Daarnaast was ik al snel betrokken bij het Kenniscentrum Veranderkunde van Twynstra Gudde wat ik vervolgens een aantal jaar geleid heb, naast de Adviesgroep. In 2001 werd ik benoemd tot partner bij Twynstra Gudde. Tussen 1998 en nu heb ik diverse vakmatige opleidingen gevolgd. Van project- en programma management tot veranderkunde, adviesvaardigheden en opleiding tot coach. Opleidingen zoals het Internationaal Programma Advieskunde IOD en het persoonlijk leiderschapsprogramma bij de Ark, waren afgelopen jaren belangrijke inspiratiebronnen voor mij. Maar ook een week lang mogen werken met toppers als Margareth Wheatley en Adam Kahane, bijeenkomsten met mijn intervisiegroep en mijn wekelijkse yoga-avonden brengt mij vakmatige voeding

Toen ik zelfstandig werd, ben ik part-time gestart met de fotovakschool. Ik leg mij toe op de reportagefotografie. Ik probeer elk jaar naast de vakmatige voeding, ook op het creatieve vlak mij te blijven voeden. Omdat ik merk dat dit mij helpt in mijn kracht te blijven, in zowel mijn werk als in mijn persoonlijk leven. In 2013 volgde ik met veel plezier een jaaropleiding stemexpressie.